TRE®Tension release exercise


TRE -harjoitus

TRE- menetelmä on harjoitus jolla aktivoidaan kehon luontainen stressinpurkumekanismi. Yhtälailla kuin stressimekanismimme kykenee luomaan nopeasti lisää energiaa henkeä uhkaavassa tai sellaiseksi tulkitussa tilanteessa, kehomme kykenee myös purkamaan kehoon jääneen ylimääräisen energian, tärisemällä.

Täriseminen, vapina ja tahdosta riippumattomat kehon liikkeet on aikojen saatossa yhdistetty kulttuurisesti ei-toivottuihin ominaisuuksiin, kuten heikkouteen ja haavoittuvuuteen. Olemme oppineet ohittamaan kehon tarpeen purkaa ylimääräistä energiaa sen luonnollisella tavalla.

TRE- harjoituksessa aktivoituvat kesken jääneet syklit, joissa purkautumisen vaihe on jäänyt kesken. Koska liike tulee hermostomme tahdosta riippumattomasta osasta, meidän ei tarvitse tietää mitä tehdä tai ylipäänsä tehdä mitään, voimme vain sallia kehon tehdä mitä ja miten se osaa.

Yksinkertaisten ja jokaisen kehon tarpeisiin muokattavien liikkeiden avulla autamme kehoa aktivoimaan luonnollisen purkumekanismin, joka vapauttaa ylimääräistä energiaa kehon lihaskalvojen (fascioiden) kerroksista.

Mitä hyötyä harjoittelusta on?

TRE -harjoittelu voi muun muassa helpottaa syvää kroonista jännitystä, vähentää kroonisia kipuja, parantaa unen laatua, lisätä kehon liikkuvuutta ja auttaa kehoa palautumaan raskaasta fyysisestä tai psyykkisestä kuormituksesta. TRE harjoittelu on kokeilemisen arvoista sinulle, joka kärsit pitkittyneestä stressistä, istut paljon, liikut aktiivisesti tai työsi on erityisen kuormittavaa henkisesti tai fyysisesti.

Kyky säädellä stressiä, purkamalla sitä, lisää kokonaisvaltaista hyvinvointia. Kehotietoisuuden vahvistuessa olet tietoisempi todellisista tarpeistasi, olipa kyse unesta, ravinnosta, levosta tai liikunnasta ja kykenet pitämään tarpeista huolta.

Menetelmää ei suositella, jos sinulla on tai olet toipumassa vakavasta sairaudesta tai leikkauksesta, sinulla on akuutteja vammoja, vakava masennus, skitsofrenia tai hoitoepätasapainossa oleva epilepsia. TRE:tä ei suositella raskauden aikana.

TRE Aloituskurssi

Aloituskurssilla perehdytään menetelmän taustaan ja itsesäätelyyn hieman syvällisemmin. Suunnittelit sitten harjoittelevasi yksin kotona tai ryhmätunneilla, on harjoittelu hyvä aloittaa aloituskurssilta. Opettelemme alkuliikkeiden lisäksi kehon havainnointia ja huomaamista sisältä päin. Harjoituksen jälkeen on aina aikaa kysymyksille.

Aloituskursseja järjestetään noin 6 kertaa vuodessa tai kysynnän mukaan. Seuraavaa aloituskurssia ei ole tiedossa.TRE ryhmäharjoitus

Tre- harjoittelu ryhmässä tukee omaa prosessiasi monin eri tavoin. Ryhmän vaikutus on aina enemmän kuin osiensa summa. Säännöllinen harjoitus auttaa uusien toimintamallien omaksumisessa. 

Yksinkertaisten, helposti sovellettavien ja seisten tehtävien alkuliikkeiden jälkeen, harjoitus tapahtuu pääosin selinmakuulla. Jännitysten purkautuminen alkaa syvistä lantion lihaksista ja etenee omalla tavallaan ja omassa tahdissa juuri sinne minne pitääkin. Lopuksi jaamme kokemuksia harjoituksesta. Jakaminen jäsentää kokemusta ja sen voi halutessaan tehdä itsekseen kirjoittamalla.


Jatkuvat ryhmäharjoitukset Reboot wellnessillä 

Torstaisin 17:45-19:00 ilmoittaudu tunnille ennakkoon

20€ / kertamaksu  tai 55€/ 3kertaa


TRE yksityistunti

Jokainen keho ja tarina, joka sitä on muovannut, on erilainen. Yksityistunti sopii sinulle, kun haluat henkilökohtaista ohjausta kohdennetusti juuri sinun tarpeisiin. TRE-harjoituksen tueksi ehdotan usein myös muita harjoituksia, joiden koen tukevan tilannettasi. 

Ohjaukseni tarjoaa sinulle tilan herkistyä omassa tahdissasi kehoyhteydelle, kehotietoisuutta vahvistaen. Itsesäätelyn kyky vahvistuu ja tunnistat paremmin mitä kulloinkin tarvitset.

Ensimmäinen yksityistunti on kestoltaan 90 min mittainen, jotta voimme jutella tarpeistasi ja toiveistasi. Seuraavat tapaamiset ovat 60 min. 

Ohjaukseni ei korvaa psykoterapiaa tai muuta lääketieteellistä hoitoa, mutta voi tukea sinua matkallasi kohti elävämpää yhteyttä itseesi ja ympäristöösi. 

Sovi yksityistunnista sähköpostitse jonna.roell@gmail.com